fbpx

Kolačići i privatnost

  1. Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu kada posjetite određenu web stranicu. Te datoteke omogućuju web stranici da zapamti vaše postavke i preferencije te da vam pruži personaliziranije korisničko iskustvo.

  1. Kako Gracepeace koristi kolačiće?

Na web stranici www.gracepeace.hr koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, kao i u marketinške svrhe. Kolačići se također koriste za prikupljanje podataka o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu, što nam pomaže u daljnjem poboljšavanju kvalitete sadržaja i funkcionalnosti stranice.

  1. Koje vrste kolačića koristimo?

a) Obavezni kolačići – ovi kolačići su nužni kako bi se osigurao normalan rad web stranice. Bez njih ne bismo bili u mogućnosti pružiti vam potpuno funkcionalno korisničko iskustvo.

b) Funkcionalni kolačići – ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše postavke i preferencije, što vam omogućuje personaliziranije korisničko iskustvo. Primjeri funkcionalnih kolačića uključuju vaš izbor jezika i postavke fonta.

c) Analitički kolačići – ovi kolačići se koriste za prikupljanje podataka o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu, što nam pomaže u daljnjem poboljšavanju kvalitete sadržaja i funkcionalnosti stranice.

d) Marketinški kolačići – ovi kolačići se koriste za prikupljanje podataka o vašim navikama i interesima kako bi se prikazali personalizirani oglasi. Primjeri marketinških kolačića uključuju kolačiće koji prate vašu aktivnost na društvenim mrežama te kolačiće koji prate vašu aktivnost na web stranicama drugih oglašivača.

  1. Kako upravljati kolačićima?

Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali imate mogućnost da ih odbijete ili da budete obaviješteni kada se kolačići koriste na vašem računalu. Ako odlučite odbiti kolačiće, možda nećete moći koristiti sve funkcije na web stranici. Ako želite upravljati kolačićima, možete to učiniti putem postavki svojeg web preglednika. Na primjer, možete obrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu ili možete postaviti preglednik da blokira kolačiće u budućnosti.

U svakom slučaju, važno je napomenuti da odbijanje kolačića može utjecati na funkcionalnost web stranice i smanjiti kvalitetu vašeg korisničkog iskustva. Također, ako blokirate kolačiće, nećete biti u mogućnosti iskoristiti sve personalizirane značajke koje web stranica nudi.

  1. Zaključak

Kolačići su važan alat za poboljšanje korisničkog iskustva i marketinških aktivnosti na web stranicama. Na www.gracepeace.hr koristimo kolačiće kako bismo vam pružili personaliziranije korisničko iskustvo, prikupili podatke o korištenju stranice i prikazali personalizirane oglase. Upravljanje kolačićima je vaša osobna odluka, ali trebate biti svjesni da odbijanje kolačića može utjecati na funkcionalnost web stranice.